SPOT bød fredag formiddag alle internationale gæster velkommen ved en officiel reception. Nogle havde besøgt festivalen flere gange, mens det for andre var første gang.

Af Kimmie Hetland

Mange folk med forskellige nationaliteter og baggrunde mødtes fredag til den officielle velkomst, hvor de kunne samles om det, de havde til fælles; musikken.

Flere af dem, der var mødt op, havde været på festivalen adskillige gange før, men for nogle stykker, var det deres første gang, og forventningerne var blandede.

Foto: Allan Niss, FotoNiss.dk

”Jeg forventer faktisk ikke så meget. Jeg ser frem til at høre en masse ny og spændende musik og egentlig bare opleve SPOT-atmosfæren”, siger Benedict Weskott fra CT das Radio i Tyskland, som er på SPOT for første gang.

Han sidder sammen med Robert Frambach, som også er fra CT das Radio i Tyskland, men som har været på festivalen to gange før.

Dansk musik i fokus
Orientalske tæpper på gulvene, dæmpet belysning og store hvide sejl i loftet. Ridehuset, som i de her dage bliver brugt til afholdelse af festivalen Roots&Hybrid, lagde rammerne til receptionen, som blev åbnet med en velkomsttale af lederen for SPOT, Gunnar Madsen.

Derefter gik Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgård på scenen.

”SPOT festival har en stor betydning for Aarhus. Det er vigtigt, at vi er en by, som er åben overfor kultur og kreativitet og kan frembringe nye store kunstnere”, fortalte han.

Foto: Allan Niss, FotoNiss.dk

Den sidste taler var Thomas Rohde, formand for MXD, som afslørede at Danmark og dansk musik i 2018 ville være omdrejningspunktet på Eurosonic Noorderslag, som er en anerkendt musikfestival med fokus på europæisk musik.

Foto: Allan Niss, FotoNiss.dk

Følelsen af SPOT
Den store interesse for dansk musik kan man også mærke på gæsterne i Ridehuset, som alle sammen ser frem til at opleve en masse koncerter med nye ukendte kunstnere.

Dominik Vigler, Steffen Wörhle, Larissa Bissegger og Sandro Büchler er alle fire fra Schweiz og kommet for at opleve ny musik, som de kan bruge til inspiration til en nordisk musikfestival, de afholder i Schweiz.

”Vi glæder os mest til at få en masse ny inspiration og møde nogle af de bands, vi kun har set på videoer. Der er mange koncerter, vi skal høre, og det er faktisk svært at sige, hvad vi ser mest frem til”, siger Sandro Büchler.

En af dem der er garvet SPOT-festivalgænger er Klaus Fiehe fra Radio Eins, Köln. Han har været på festivalen flere gange, og er nysgerrig på at opleve nye musikere. I år er han særligt spændt på at høre den unge producerduo, Farveblind.

Fælles om musikken
Jan Paersch, fra Hamborg arbejder freelance med musik og ankom torsdag, men er allerede meget begejstret for at være her i Aarhus. Han sidder sammen med Carsten Schrader, der også er fra Hamborg, og kalder sig selv for SPOT-veteran, da han er her for ottende gang.

Receptionen i Ridehuset slutter, og Hudna og DíSA går på scenen for at spille nogle numre. Alle gæsterne er samlet for at høre en masse ny musik. De kommer fra forskellige lande. Og har en forskellig baggrund. Men de er fælles om musikken.

Foto: Allan Niss, FotoNiss.dk