(Top photo by Lioba Schneider)

Ralph Christoph er founder og head of programme på c/o pop i Køln, som er en festival samt konference, der har kørt parallelt siden starten i 2004.
Af Søren Jensen Lund

Fra starten var idéen af lave en festival med lokale talenter, med et stærkt fokus på elektronisk musik:
”Det gik op for os, at elektronisk musik var det største aktiv for tysk musikeksport. Jeg arbejdede som booker og manager dengang og havde flere bookinger med mine artister i Tokyo, Los Angeles og resten af Europa, end jeg havde i Tyskland. Så vi ville skabe en platform for den elektroniske musik i Tyskland. Gennem årene spredte det sig til andre former for uafhængig musik også.

På c/o pop kender de meget til den danske musikscene. Festivalen har tidligere været en del af SPOTonDenmark, og Ralph Christoph har også deltaget på SPOTonDenmark i Bruxelles. Selv var han på SPOT for fem år siden, og han er positiv overfor den udvikling han nu ser:
”Jeg er ikke stor fan af arrangementer, hvor du bliver nødt til at lave aftaler flere uger før, og hvis du ikke gør det, har du ingen mulighed for at møde folk, fordi man ikke tilfældigt støder ind i dem. Det her er meget mere afslappet. Jeg kan godt lide den mere praktiske hands-on-tilgang til arrangementerne. Jeg kan se den udvikling, der er sket efter fem år, at det vokser – nu med SPOT+-området. Det er i det hele taget godt, at der er flere steder, hvor man kan mødes med hinanden. Jeg kan se, at der er flere receptioner og netværks-arrangementer, så ja, der er ikke tvivl om, at det er en succesfuld historie.”

Ralph Christoph mener, at det er vigtigt, at man tager en beslutning om, hvorvidt man er på udkig efter bands eller mødes med folk:
”I år er jeg har mest for at mødes andre branchefolk og for at deltage i seminarerne. c/o pop er en af de førende konferencer, der fokuserer på sync, så vi er på udkig efter publishers og folk fra labels inden for film, tv og computerspil. Mange af de, der er her, kommer også til vores arrangement, som fx Jesper Gadeberg, som skal tale på c/o pop i år, Roy Lidstone,som er her, skal også tale på c/o pop. Så der er en del mennesker, jeg møder her før de kommer til c/o pop. Selvfølgelig skal jeg også se nogle bands, men man kan ikke være alle steder på en gang.”

photo: Michael B. Nielsen / mbn-foto.dk